Actief Landgraaf

Vergoeding basisverzekering

De vergoeding van fysiotherapie en oefentherapie uit het basispakket hangt af van de leeftijd van de patiënt/verzekerde en of hij/zij een aandoening heeft die op de chronische lijst aandoeningen staat.

  Aandoening staat wel op lijst chronische aandoeningen Aandoening staat niet op lijst chronische aandoeningen Eigen risico?
Jongeren tot en met 18 jaar Volledige vergoeding (na toestemming) De eerste 9 behandelingen en eventueel nog 9 vervolgbehandelingen indien het gewenste resultaat niet is bereikt Nee.
Volwassenen Volledige vergoeding vanaf de 21ebehandeling (na toestemming). Eerste 20 behandelingen worden door de patiënt zelf betaald en gelden per aandoening. Alleen vergoeding aanvullende verzekering (zie hieronder)* Ja, alleen bij vergoeding basisverzekering

 

Chronische lijst

Enkele aandoeningen die op de chronische lijst staan, zijn:

  • Nieuw gewricht/operatie aan bewegingsapparaat
  • Multipele sclerose (MS)
  • Spierziektes
  • Whiplash
  • Frozen shoulder
  • ALS

Belangrijk:

  • De eerste 20 behandelingen betaal je (per chronische indicatie) éénmalig zelf, ongeacht of er een nieuw kalenderjaar ingaat of wisselt van zorgverzekeraar. De behandelingen die door de basisverzekering worden gedekt, vallen eerst onder het eigen risico van de verzekerde.
  • Een verwijsbriefje van de huisarts is vereist om voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen. Bij een eventuele (chronische) aandoening zal er eerst een diagnose moeten worden gesteld door een arts/specialist en om aan huis te komen zal dit op de verwijzing van de arts vermeld moeten worden.

Vergoeding aanvullende verzekering

Mensen met aandoeningen of andere klachten die niet op de “lijst” staan zullen een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie moeten afsluiten of de behandelingen zelf moeten betalen. Controleer voor de zekerheid de  polis of neem contact op met de zorgverzekeraar met betrekking tot de vergoeding en voorwaarden.

Belangrijk:

  • Het is tegenwoordig niet meer nodig om een verwijsbriefje van de huisarts te vragen om naar de fysiotherapeut te gaan en voor vergoeding in aanmerking te komen, alleen bij chronische aandoeningen of huisbezoek dient u voor een verwijzing van een (huis)arts/specialist zorg te dragen.

Mocht u willen weten hoeveel behandelingen u nog tegoed heeft kunt u het beste direct contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Wij kunnen namelijk niet voor u nakijken of u reeds behandelingen vergoed heeft gekregen vanuit een andere zorginstelling of therapeut.

Particulier betalen:

Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft of uw budget heeft opgebruikt hanteren wij een particulier tarief. Ook wanneer u een zorgverzekeraar heeft waar wij geen overeenkomst mee hebben, zie 1e pagina website, dan zullen onderstaande tarieven van toepassing zijn en ontvangt u een particuliere rekening die u zelf (mogelijk) bij uw zorgverzekeraar kunt indienen (afhankelijk van uw polis kan het zijn dat deze volledig/deels vergoed wordt).

PARTICULIER TARIEF  per januari 2023

Reguliere zitting € 43,-
Screening € 14,50
Intake en onderzoek na screening € 54,50
Intake en onderzoek na verwijzing € 54,50
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek € 65,-
Toeslag uitbehandeling € 16,-
Inrichtingstoeslag € 12,-
Oedeemtherapie volgens Vodder € 56,50
Manuele therapie €49,-
Verzekeringsrapport € 85,-..92,50

Een reguliere behandeling duurt 25 minuten.

Voor een niet nagekomen afspraak brengen wij u 80 % van bovenstaande tarief in rekening, welke niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar.